Hellurei koko kansalle kautta perapohjolan! Viimeisesta kirjoituskerrasta on luvattoman kauan, tiedan, mutta kivet on tehty vieriviksi vai miten se nyt menikaan. Jokatapauksessa Tie on vienyt Ierapetrasta halki paratiisimaisen Mirtoksen, hippien valtaaman Terzan kautta Raki-huuruiseen Ano Vianokseen, josta Kastriin ja sielta edelleen kulkuyhteyksien vahyyden vuoksi Iraklionin kautta Haniaan! Seuraa pieni infopaketti jokaisesta paikasta.

Ierapetra: Ei paljoa sanottavaa, euroopan etelaisin kaupunki, jarkyttavan iso nettikahvila ja turistikaudella pohjalaisten tayttama kuuma kaupunki.

Mirtos: Todella sympaattinen pikku kyla, 700 paikallista asukasta vuodepaikkoja turisteille about 300. Ei pankkiautomaatteja, maksut vain kateisella! Loistava paikka jos haluaa todella vain rauhoittua ja tuoksutella appelsiinipuun kukkia! Majoituttiin Hollantilaisen homoparin pyorittamaan hotelliin,(en kerro nimea, ettei mene mainonnan puolelle, mut jos joku haluaa tietaa, ottakaa yhteytta!) joka oli todella mukava ja edullinen, 20e/yo kahdelta! Tarjosivat kahvia ja kertoivat paikasta enemman kuin tarpeeksi. Ainiin ja antoivat kyydin Ierapetrasta, kun harhailtiin kadun varrella!

Terza: Mirtoksesta  lanteen  parin tunnin kavelymatkan paassa, matkasta ei hajuakaan. Kuulema kultaisella '70-luvulla hipit asuttivat rantaa kesaisin ja iltaisin kavelivat Mirtokseen soittamaan banjojaan ja keraamaan rahaa, hauskanpitoa unohtamatta. Nahtiin kolme ihmista toistemme lisaksi siella rannalla, kai ne hipit on kuollu sukupuuttoon nyky-yhteiskunnan ja elamanrytmin myota...tiedahanta. Mukava paikka vierailla jokatapauksessa.


Ano Vianos: Hahaa, Aijai AnoVianos..heh! Menkaa Menkaa Menkaa ja tutustukaa paikalliseen palomieheen nimelta Michael! Todella sympaattinen ja mukava kaveri, joka puhuu ymmarrettavaa englantia. Homma meni nain. Ierapetran jalkeen lahin pankkiautomaatti meidan reitilla oli tuolla  AnoVianoksessa. Sinne paasy oli suoraansanottuna hel**tin hankalaa. Bussiin ja taksiin ei myonnytty. Liftattiin ja paastiinkin perille. Matkaa taitettiin kavellen, myrkynvihrealla Samaralla, mustalla Opelilla(ei sitte ajanu ihan kamalan hiljaa siella vuoristossa!) seka ikivanhalla Datsunin lava-autolla, jonka kuljettajalla oli yhta monta ilmetta, kuin Steven Seagulilla, kysyin "Are you from here?" "No"...kymmenen sekunnin hiljaisuus..."From Ierapetra" Siina kaikki, mita kaveri sanoi 20minuutin matkalla, mut hyva, et paastiin kyydissa!
Paastiin siis perille ja nostettiin rahaa. Mentiin kahville ja siita kaikki alkoi..Saatiin kahvit, muttei laskua. Kohta poytaan tuotiin leipaa ja fetaa, seka shottilasit, vilkaistiin toisiamme ja oltiin etta mita ihmetta. Sitten tulee kokki pullo jotain kirkasta mukanaan ja tayttaa lasit. Suomalaisina otettiin tietysti paukut vastaan hymyillen ja lausuttiin kippis ja juomat alas, ettei ne vanhetu. Sitten tulee joku paikallinen oman lasinsa kanssa ja katsoo meidan kuppeja, tyhjat, mita ihmetta, marssii tiskille ja tuo samaisen mystisen pullon mukanaan, tayttaa lasit. Sitten kilistellaan yhdessa ja paikalliset nauraa, kun yritetaan pitaa irvistysta sisalla(juoma aikasta jaykkaa). Meidat pyydettiin muiden joukkoon tiskille ja sinne mentiin nauraen. Paiva eteni, juomaa joka paljastui Rakiksi(paikallista vuoristopontikkaa) kului, en tieda kuinka paljon, mutta sanottakoon, etta tarpeeksi. Ruokaa tuli poytaan koko ajan lisaa, jos se loppui. Puhuttiin yopaikka Manoliton luokse. Ja illalla olikin kunnon jaivit kun Manolito soitti kreikkalaista kansanmusiikkia Buzuki soittimella. Seuraava paiva eteni jotakuinkin edellisen kaavan mukaan, joskin alkoi aikaisemmin :-) 
AV:ssa on paljon palomiehia ja he ovat tosi hyvaa juttuseuraa.
Suosittelen kaikille, jotka haluavat kokea aidon kreikkalaisen ystavallisyyden ja pikkukaupungin rennon elamanrytmin. Niin siis suosittelen AnoVianosta, en niita palomiehia!!

Kastri: Hieno rantakyla, edelleenkaan ei pankkiautomaattia. Halvimmat kahvit ja salaatit loytyi taalta, kahvi euron kuppu salaattiKULHOllinen 3e! Hienoin leiripaikka tahan mennessa! Kuvat kertokoon enemman!

Hania: Nyt olemme siis taalla, Kreetan paakaupungissa. Ollaan "toissa" hevostallilla ja palkaksi saadaan ilmainen asunto ja hevosten kaytto-oikeus! Kahdeksan hevosta on siis meidan hoidokkeina ja mukavia elikoitahan ne on. Kolmena paivana ollaan oltu ratsailla ja on ravattu ja laukattu, seka satulalla, etta ilman(ilman satulaa tosin vahingossa). On myos uitu luupaiden kanssa. Talli on Tersanaksen kylassa hanian koilispuolella 12kilometrin paassa keskustasta. Mukava maalaiskyla. Hienot maisemat. Hevostelu on hauskaa ja kiva taas oppia jotain uutta. DalaiLaman oppien mukaan pitaisi kai joka vuosi opetella jotain uutta ja olkoon tama nyt se juttu!

Nyt taytii alkaa lopettelemaan, etta kerkeaa viela kauppaan hakemaan tavaroita...Farkut, stetsoni, buutsit, lasso...

1479024.jpg
Matkalla Mirtoksesta Terzaan

1479029.jpg
Leiri Terzassa!

1479035.jpg
Bussibysakki jossain Terzan ja AnoVianoksen valilla, aika siisti!

1479042.jpg
Ensi hetket AnoVianoksessa, raikas vuoristoilma tekee hyvaa!

1479050.jpg
Raki tekee myos hyvaa..Ihmiset vasemmalta: Merja, laakari, paras laakari(kengan numero vah 48!!), kokki/baarimikko/tarjoilija, Manolito, joku, palomiehen vaimo, palomies, palomiehen poika, palomies ja The Palomies Michael!!

1479073.jpg
Menopeli, jos auto zippaa.

1479109.jpg
Ja kaikilla oli niin muukaavaa..Lava-auton lavalla AnoVianoksesta Kastriin!

1479116.jpg
Maisema jalleen kunnossa, alhaalla Kastri

1479125.jpg
Maisema, jonka surffari haluaa nahda, kun avaa aamulla teltan oven!! Kastrissa

1479136.jpg
...Jatkuu...

1479140.jpg
...Jatkuu...

1479143.jpg
...Surffarin keittio...

1479149.jpg
...Ja itse surffari, vain lauta puuttuu...

1479160.jpg
Nahat silmilla, tosin taysin valveilla ja kaveri muutenkin vissiin ymmartany sanonnan vahan vaarin. Kyl muakin nyppis :-)

1479164.jpg
Maisema Tersanaksesta tallilta

1479171.jpg
Kamppa ja sen asukki.

1479527.jpg
Ratsumies Rama ilmoittautuu! Heppa on Bianca

1479524.jpg
Ratsailla, muuten hyva, mutta naytan ihan toopelta toi kypara paassa ja saan aina sen hitaamman hevosen!


1479528.jpg
Ja matka jatkuu, edelleen hymyilyttaa...