Noniin, hei vaan kaikki sankarit Suomenmaan! Totisesti melkein viikko jo oltu reissussa ja hyvin menee, mutta menkoot. Aluksi saavuttiin siis maanantai-tiistai yona ateenaan, se yo meni kentalla liukuportaiden alla lepaillessa. Aamulla sitten suunnattiin metrolla kohti Akropolia ja onneksi ei kumpikaan osata kayttaa noita julkisia oikein, niin saatiin saastettya lippu kaytettavaksi myohemmaksi.

Akropoli loytyi, tosin taalla oli joku ihmeen kansallispaiva tms., niin kaikki paikat oli suljettu ja kaupungilla oli meininkia, kuin bagdadissa konsanaan. Tankkeja, maastoautoja, Hummereita, kaiken maailman armeijan kalustoa ohjukset mukaan luettuna. Sotilaita eri asusteissa kadulla marssimassa. Arvatkaa paljon revettiin, kun "sammakkomiehet" saapui, kaverit marssi ihan pokkana muodossa markkarit paalla ja pullot selassa, rapyloita ei sentaan ollut :-)

Ateenaa oli jotenkin kamalan sekava paikka, eika tykatty siita, joten paatettiin suunnata etelan lampoon, Kreetalle! Laiva matka kahdelta vahan alle 60e, eli ai kamalan paha. Pireuksesta irtaannuttiin klo 21 ja rantautuminen Iraklioniin tapahtui seuraavana aamuna noin kuuden aikaan. Siita Aloimme sitten pistaa tossua toisen eteen, suuntana ita! Kello alkoi olla ilta viisi, kun ruvettiin miettimaan teltalle paikkaa...sattui seuraavaa...

Kaveltiin rantatiella jonkun pienen paikallisten suosiman kuppilan ohi, josta joku Kreikkalainen mies huusi, etta tulkaa tanne!! Vahan ensin eparoitiin, mutta mentiin kuitenkin. Kyselivat kaikkea, etta mista ollaan jne ja sitten, etta mita me syodaan ja juodaan?! Sanottiin, etta ei meilla oo rahaa syoda ravintolassa, mies pyoritteli paataan ja sanoi, etta alkaa sita miettiko, vaan sanokaa mita ruokaa ja juomaa haluatte! Siina sitten istuttiin iltaa paikallisten vahan vanhempien herrasmiehien ja hmm rouvasnaisien(?? )kanssa ja syotiin kreikkalaista salaattia ja juotiin useampia kannuja hyvaa Kreetalaista viinia, tanssittiin ja naurettiin enemman, kuin aikoihin! Salmiakista ne ei pitanyt, mut ilmeet oli nakemisen arvoisia :-) Ilta pimeni ja saatiin lupa laittaa teltta kuppilan takapihalle ja siina sitten vietettiin rauhallinen telttayo. Taallahan ei ole jokamiehenoikeuksia, mutta ei nayttanyt poliisiakaan kiinnostavan meidan telttailu, ajoivat vaan ohi.

Matka on Iraklionista jatkunut, kaksi paivaa kavellen ja telttaillen (alla kuvia ihmiskunnan historian hienoimmasta telttapaikasta! Tahan asti...) Eilen otettiin sitten busi Agios Nikolaokseen ja siella mentiin hotelliin yoksi, oli edullinen! Kattohuoneisto kahdella parvekkeella, suihku, tv, keittio 30e/yo! Nyt hyvin nukutun yon jalkeen ja pienen bussimatkan jalkeen ollaan Libyan Meren rannalla Ierapetrassa, saa on tuulinen ja aurinkoinen, nyt lampoa joku 20, mutta jos tuuli tyyntyy mennaan varmasti lahelle kolmeakymppia!

Ja ei tietenkaan ihan ilman takaiskuja tamakaan reissu mene...makuupussin vetoketju otti loparit ja samoin mun kamera, vi***! Kamerasta jai optiikka ulos, eika mee millaan ilveella sisaan, vois myyda jollekin verkonpainoksi sen...

Koittakaa te parjata siella, ilmeisesti kohta kevaisessa, pohjolassa, niin me teemme parhaamme taalla, todellakin kevaisessa, etelassa! Taalla on vahan samanlainen meno, kuin Ausseissa, eli HangLoose & NoWorries!! Over and out talla eraa..jatkoa seuraa...

1421281.jpg
Hehkeana ekan telttayon jalkeen...siis en mina vaan Merja!!!

1421320.jpg
Stratos, Merja ja mina(huomaa, hiukset kasvaa!!)

1421396.jpg
Herailya, ekan telttayon jalkeen..missa helv***ssa ma olen?!

1421329.jpg
Nainen ratissa, no entas kartan kanssa!!
Tarkkaakin tarkempaa suunnistusta pyyhkeen avulla!

1421365.jpg
Maisema kunnossa, kaikki kunnossa!

1421282.jpg
Ehka makein telttapaikka ikina! Kun pystytatte telttaa toisten maalle, muistakaa tahystaa vihollista, eli maanomistajaa!

1421346.jpg
Ja matka jatkuu! Kai meijen aurinkolasit nakyy, mita hah?!